Instalare ESXi 5.0

Instalarea de ESXi este simplă în cățiva pași simpli poți avea un server pentru virtualizare. Înainte de a instalare mai trebuie făcut un pas simplu, verificarea compatibilității componentelor hard sau a sistemului  in lista Vmware. După aceasta operație se poate trece la următorul pas.

Se introduce CD-ul sau USB-ul bootabil in mașina pe care se dorește să se facă instalarea și se pornește instalarea. Pentru a face acest tutorial eu am folosit o mașină virtuală pe un ESXi deja instalat

În prima imagine trebuie selectat standard installer – pentu a demara instalarea

 

În urmatorul pas așteptăm ca librariile să se încarce, nu interacționăm cu sistemul

Imaginea următoare apare când instalarea este aproape gata

 

Avertismentul producătorului  asupra posibilelor incompatibilități hard ce pot apărea și îndrumarea către pagina de  verificare a compatibilități. Se pasă enter.

Trebuie acceptate condițiile de licențiere

Suntem interogați în legătură cu locul unde vrem să instalăm ESXi –ul. În cazul meu există doar un disc și îl aleg pe el.  În alte situații pot exista mai multe destinații. Se apasă enter.

 

Se alege o tastatură  …. aici fiecare poate să își aleagă una după propriile fantezii, eu am ales US default

 

Se definește o parola sper că nu ceva din seria ….  Ion1234  și se trece mai departe

 

Aici sistemul ne avertizează că discul va fi repartiționat și trebuie confirmată acțiunea cu tasta F11

Începe instalarea, care durează puțin, undeva sub 5 minute

La sfârșitul instalării suntem anunțați că trebuie să restartăm sistemul pentru definitivarea setărilor.

Urmează ecranul care anunță restart-ul

 

Consola serverului după restartarea și definitivarea setărilor. Se poate accesa adresa web a serverului de ESXi pentru download-ul clientului de vsphere. În cazul meu,  172.16.198.201, obținută prin DHCP.

Odată accesată pagina serverului avem acces la documentația de vSphere , la vmware Vcenter pt administarea centralizată a infrastructurii vmware ( despre acest subiect vom vorbi în alt articol )

Aici in pagina asta se găsește utilitarul vsphere client, se dă jos și se instalează pe mașina care va administra mediul virtual proaspăt creat.

Așa arată la lansare clientul de vsphere, după ce s-a introdus adresa serverului, utilizatorul root și parola stabilită la instalare. După prima logare se pot defini alți utilizatori cu diferite nivele de access.

 

Se acceptă excepția certificatelor de securitate, se bifează și căsuța care permite instalarea pe stația de administrare.

Așa arată consola serverul nou instalat la prima logare.

Apasă pe inventory pentru a vedea ce conține. Consola se deschide cu un tab de  scurtă prezentare și operațiuni de bază, cum ar fi crearea unei noi mașini virtuale.

 

În urmatorul tab, există  o vedere generală asupra mașinii care va susține infrastuctura virtualizată, pe partea de resurse hard disponibile și grad de încărcare actual.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.